zondag 10 april 2011

Thuis hoor!

Hallo allemaal,

Wij zijn van vrijdag in de late namiddag thuis hoor, maar ik had de laptop nog niet uitgepakt, dus nu even snel gedaan om het jullie te melden.

Het is hier lekker drukjes,
buiten het gewone huishouden van wassen , strijken, poetsen,kinderen in één rechte lijn houden, hihi,...
moeten er nog veel afspraken gedaan worden de komende weken.

Tot hier toe weten we dat ze erge constipatie heeft, krijgt daar nu ook medicijnen voor en moet bij de kinésist leren de juiste zithouding op de wc en leren wachten op de wc, bij de psychologe moet ze haar angst voor op vreemde wc's leren bespreken en wie weet overwinnen, dan moet ze bij de diëtiste een vocht-en vezelrijke voeding leren eten.
Waar we nu al mee begonnen zijn, ook voor den broer is dit niet erg, want die heeft ook al eens een lichte verstopping van de darmen gehad, door hun problematiek komt het bij hen sneller voor om geconstipeerd te raken. maar ik ben blij dat ik nu weet wat er is en wat we er allemaal kunnen aan doen nu. (ook de school, ze moeten ze naar het wc laten gaan, als ze moet en niet wanneer het normaal de tijdstippen ervoor zijn).
Ze hebben haar ook getest op allergie, maar die testen hebben we volgende week pas , dus ipv gewone melk, dronk zij soya choco, geen goede keuze blijkbaar, want door raken ze door geconstipeerd blijkbaar, maar van koemelk krijgt ze buikpijn, dus geven ze nu lactose-arme helfvolle melk en maar beperkt dus.

Dit is voor mijn kindjes met een problematiek allemaal niet vanzelfsprekend en vraagt van mij heel veel energie, er komen ook andere dingen bij kijken , dan jullie allemaal weten, dus ik heb mijn handen er nog maar eens meer dan aan vol hoor :-)

Ik doe mijn best om terug te bloggen, ik moet ook nog een kaart maken vandaag, maar vrees weer een snelle 3D ipv het gene ik van plan was , want dat gaat me niet lukken.

Het is hier nu ook twee weken paasvakantie, dus geen school voor beide.

Ik laat jullie straks een kleine(!) simpele(!) creatie zien.

groetjes,24 opmerkingen:

nicolet zei

Wel fijn dat j nu weet wat er aan de hand is en jullie met haar kunnen leren er mee om te gaan!
Succes en sterkte!
Groetjes Nicolet

Sandraatsjuh zei

Hey Jaimie,

Fijn dat jullie weer thuis zijn.. En ohhh ik weet hoe dat voelt van je kleine meid... Ik heb er zelf ook erg last van.. Maar je kunt er door voedsel wel veel zelf aan doen.... gelukkig, maar das wel uitvissen...

sterkte

Liefs

martina's kaartjes zei

welkom thuis ! probeer nog lekker te genieten van dit mooie weer vandaag en het komt allemaal wel goed, alleen, veeeeel geduld zal natuurlijk een schone zaak zijn, nietwaar. En eh... op school altijd naar het toilet mogen, bij ons is dat met een briefje van de dokter nooit een probleem hoor ! dus doen, want anders is dat om problemen vragen natuurlijk!
veel succes verer,
groetjes,martina
x

Lia zei

Wat fijn dat jullie weer thuis zijn en je nu weet wat het is en dat er wat aan te doen is, ja je zult heel veel geduld moeten opbrengen om een kind een dieet te laten volgen, maar dat komt echt wel goed hoor,

groetjes Lia

Bietje zei

Wat fijn dat jullie weer thuis zijn. En dat je ook wat meer weet over de geheimzinnige ziekte. Het zal wat aanpassingen vergen, maar ja, jouw dochtertje zal zich er wel door voelen. En je zoon waarschijnlijk ook. Succes.

Karin zei

Dag Jaimie,
Fijn dat jullie terug thuis zijn en eindelijk weten wat er al die tijd aan de hand was. Ook het dieet zal wennen hoor en eens je het onder de knie hebt zal alles weer zijn normale gangetje gaan. En misschien, wie weet, zoals ik met mijn dochter, zal het dieeten na een paar jaar niet meer nodig zijn en is de allergie verdwenen.
Keep fingers crossed!
Groetjes,
Karin

Jolanda Cuper zei

Gelukkig dat er niets echt ernstigs is! Maar het blijft natuurlijk nog wel even druk met al die veranderingen. Hoop voor je dat jullie snel weer in het gewone doen geraken!
Sterkte groetjes Jolanda.

Margreet zei

Hoi Jaimie,

Fijn dat jullie weer thuis zijn en nu de achterliggende oorzaak weten.
Ik heb hetzelfde probleem. Met het eten kun je er veel aan doen gelukkig en het dieet is snel een way of life hoor.
Bakken, koken en salades met olijfolie is ook een goede en gezonde! 'smering'.
Rustig aan en hou jullie taai!

groetjes van Margreet

stempelfreaks zei

Fijn dat jullie weer thuis zijn en weten wat er aan de hand is. Nu kunnen jullie er iets mee! Fijn dat jullie nu vakantie hebben. Kan je dochter ook even bij komen van heel het ziekenhuis gebeuren.
Groetjes Astrid & Larissa

M@rjan zei

Gelukig zijn weer jullie weer fijn thuis. Hiermee is te leven, ze leert vast snel om ermee om te gaan, kinderen hebben een groot aanpassingsvermogen. En mama is er om haar te helpen :)

Groetjes, Marjan

Annemarie en Merit zei

Fijn dat jullie weer thuis zijn en weten wat er aan de hand is. hopelijk gaat alles helpen zodat je van de klachten af bent. Wat heerlijk dat jullie vakantie hebben. geniet ervan!! hier moet Merit nog 2 weken naar school dan heeft ze 1 week mei vakantie, daar kijken we al naar uit!!

groetjes Annemarie en Merit

Irene zei

Heerlijk dat het weer achter de rug is want thuis is toch het allerfijnst!! Nu je weet wat er is en wat je er aan kunt doen zul je beslist snel verbeteringen merken Jaimie, ook al is het even aanpassen maar wat dat betreft komen deze 2 weken vakantie dus heel goed uit!! Mijn grote nicht is ook lactose intolerant en drinkt al jaren die speciale melk en dat gaat PRIMA!!!! Ik kan zelf een boek schrijven over constipatie, al van jongs af aan een probleem geweest en als er ook maar iets anders dan normaal is (op reis gaan, te veel chocolade - moeilijk met die PAASEITJES!!!!- anders eten dan normaal)gaat het direct fout!!!! Veel water drinken is altijd goed en ik neem voor het ontbijt een groot glas lauw water, helemaal NIET lekker maar wel resultaat. Altijd grof, bruin brood, veel groente/sla alles helpt maar dat zul jij straks ook wel te horen krijgen. Als de kindjes een beetje mee willen werken zul je over een paar weken al zeggen "goh, hadden we dit maar eerder geweten"!!
Zonnige groetjes en hou de moed er in allemaal.

Irene

Hetty zei

Wat fijn dat jullie weer lekker thuis zijn en ik hoop dat alles gaat helpen zodat ze weer klachten vrij komt

gr hetty

marika zei

hoera!toch gelukt.Wat zul je opgelucht zijn hé.Minder is natuurlijk dat het weer meer zorgen voor jou meebrengt,maar eens de routine erin zit is dat ook niet erg meer.
En nu nog leren dat je niet zoveel moet "moeten",dat zou je ook al veel rust geven hoor

dikke knuffel,ikke

Tania zei

Leuk dat jullie terug thuis zijn. Heel goed dat je nu weet wat er aan de hand is en er dus iets aan gedaan kan worden.

Mascha zei

Welkom thuis. En wat fijn om al iets te weten wat er aan de hand is. En dat er wat aan gedaan kan worden.
Groetjes Mascha

yvon zei

Heerlijk om weer thuis te zijn zeg en gelukkig dat jullie nu ook weten hoe het zit. Met goede voeding kan je een heleboel oplossen. Succes.
Groetjes, Yvon

Cards by Jol zei

wat heerlijk weer thuis en fijn om te weten wat er aan de hand is.
nu er mee leren om te gaan, maar dat gaat vast wel lukken.

groetjes jolande

Elisa zei

Wat een verhaal, poef. Maar fijn dat ze weer thuis is,

Aleida zei

Sterkte bij het aanpassen van de routines. Altijd een gehijs voordat iedereen gewend is. Maar als de rust weergekeerd is, zal het profijt opgemerkt worden.
groetjes,

Saskia zei

Gelukkig dat je nou wat meer weet, het is misschien wel vervelend, maar niet ernstig gelukkig.
Sterkte allemaal.
Groetjes Saskia

Riet zei

Wat een toestand allemaal Jaimie.
Maar gelukkig niet ernstig,met een bepaald dieet kan dit hopelijk opgelost worden.
Maar ja jij zit er mooi mee
Heel veel sterkte met alles.

Liefs Riet.

Gerda Hartman zei

Jaimie wat fijn dat ze weer thuis is. Nu hopelijk snel vooruitgang met alle nieuwe maatregelen. Sterkte verder.

scraplouise zei

Wat fijn dat jullie weer thuis en weten wat en aan de hand is, en met het anders eten gaat het vast wel lukken.

gr.Louise