zaterdag 17 mei 2014

Het gaat toch een stapje verder


Hallo allemaal, 

Een klein deeltje van mijn verhaal las ik voor aan iemand die ook veel leest en aan mijn mama en schoonzus, die ook veel romans lezen.
Graag had ik geweten hoe het overkwam of ze wel mee in de emotie zaten,...

Ik moet ook wel lachen met mezelf, ik ben goed in minder woorden schrijven, dat leer ik op de cursus 'korte verhalen' schrijven. 
Dus ik denk steeds, tja dat kan je met minder woorden zeggen.
Mijn woordenteller gaat niet naar boven, maar naar beneden zo :-) 


Nu kreeg ik de melding: "Je tekst is mooi en verbeeldend neergeschreven, waarom maak je er niet ineens je eigen boek van?

Die wedstrijd is ook voor een uitgeverij, enkel staat daar in het contract dat ze zonder overleg met je, zomaar de tekst mogen aanpassen.
Die regel steekt mij toch tegen hoor, je doet toch niet zoveel moeite voor niks hé?

Goh, maar nu al aan een boek denken, zover durfde ik nog niet dromen hoor, maar toch gisteren de stoute schoentjes aangetrokken en zeven uitgeverijen gemaild. 
Ik had vooral de vraag of ze aub eventjes een héél klein stukje (822 woorden) wilde lezen om te zien of ik mijn eigen tijd en die van hun niet aan het verspillen was. Want denken dat je kan schrijven of ook écht kunnen schrijven, er is verschil hé :-)

Bij twee uitgeverijen mocht ik het stukje met mail doorzenden en ééntje vroeg het per post. Het was niet erg dat het maar een klein stukje was, zo hadden ze al een idee of het hen aanstond. 
Van één van de drie kreeg ik al antwoord, met bevende handjes de mailbox open gedaan. 

"Ik krijg hier een goede indruk van het verhaal en ik zie ook aan de beschrijving in de mail, dat u veel plezier heeft in het schrijven, en dan vooral over relaties. Daarmee vallen uw verhalen niet direct binnen ons fonds, waar de meer pyschologische roman meer centraal staat."

Mensen is dit nu goed, het wil niet zeggen dat hij het slecht vond, het past gewoon niet in hun fonds. (en die zin ga ik nog veel krijgen vrees ik.).
Maar toch gaf het een fijn gevoel, dat er iemand zo lief was om mij te helpen, want ik weet dat ze véél werk hebben!

Nu moet ik een kort verhaal gaan schrijven, voor de cursus als huiswerk.
Ik ga straks met papier en pen in de zon zitten. Old school hé :-)

Zodra ik tijd heb, plaats ik hier een kort verhaaltje.

Groeten, 

3 opmerkingen:

Anneke zei

Zo te horen gaat het goed daar :-)
En wat geweldig dat je aan het schrijven bent! Ben er benieuwd naar!!

Doe zo verder, want wie niet waagt die niet wint he ;)
En blijven schrijven zo ontstaat er misschien toch een boek van jou!
Laat het me dan zeker weten, want die koop ik zeker!

Groetjes Anneke

Marjan Küppers zei

Gewoon doorgaan en je niet laten ontmoedigen, het was een positief commentaar. En jij beleeft veel plezier aan het schrijven, dat is heel belangrijk. Suces!

Chris zei

Ik vind het geweldig dat je hier aan begonnen bent. Dan moet dat al lang bij je geleefd hebben. Ik ben erg benieuwd naar de uiteindelijke beoordeling na 15 juni. Heel veel succes en ook heel veel plezier er mee!