donderdag 26 juni 2014

Een slaapkamer en twee personages (maar 250 woorden)

Hallo allemaal, 

Voor mijn schrijfcursus 'creatief schrijven' was mijn (tweede) huiswerk:


Beschrijf de slaapkamer door de ogen van iemand die net zijn geliefde is verloren.
Beschrijf de slaapkamer door de ogen van een moordenaar.

Beschrijf de kamer op zo een manier dat we veel te weten komen over het personage.
Maar, je mag het personage niet vermelden of naar dit personage verwijzen.
Dus niet: hij ijsbeerde door de slaapkamer, hij dacht aan de vrouw...,
Alles wat je overhoudt, is een beschrijving van de kamer maar gezien door twee verschillende personages. 

Je huiswerk mag in het totaal uit niet meer dan 250 woorden bestaan. 

Voila, dit is wat ik ervan gemaakt heb en aan jullie om te oordelen of je het personage en de kamer ook kan zien. :-)

Zittend op het bed en rondkijkend in de grote slaapkamer, valt het op dat er een leegte aanwezig is. De terrasdeuren nodigen niet meer uit om ze te open en te genieten van de mooie tuin die erachter ligt. Er is een triestigheid voelbaar in de kamer, ook de plant in de hoek heeft deze emotie waargenomen en toont zich er naar. Het zachte pluizige vloerkleed dat zo fijn onder de voeten voelde, heeft niet meer hetzelfde effect.
De zetel in de hoek met het kleine bijzettafeltje is nu gewoon een zitplaats, het geeft niet meer dat romantische beeld weer dat het normaal doet. Het knappe schilderij aan de muur, waar je normaal uren naar kan kijken is nu een punt op een witte muur om naar te staren. Ook het kunstlicht geeft een vervalst beeld, want het echte lichtpuntje uit deze ruimte is uit.


Modderige voetafdrukken worden op het malse vloerkleed achtergelaten, handen verscholen in handschoenen tasten over de sprei op het bed. Gaan vervolgens langs de witte muren, die straks een andere kleur zullen bezitten. De terrasdeuren blijven nog even gesloten, dan klinkt straks het geluid beter door de grote kamer. Om al een voorpretje te bekomen, wordt de plant in de hoek, met een paar ruwe trekken ontdaan van een paar bladeren. De zetel in de hoek heeft de ideale positie om straks na te genieten van het  hele schouwspel dat aangericht zal worden.

Groetjes, 

Geen opmerkingen: